Grafisk profilmanual – Team Heja Sverige AB

Grafisk profilmanual är en verksamhets instruktion som beskriver hur man får använda din logotyp, dina färger och typsnitt.

Grafisk manual, grafisk profilmanual

Grafisk manual. grafisk profilmanualGrafisk profilmanual delar man med sig av till exempelvis leverantörer.

Producenter av trycksaker, hemsidor och profilprodukter man använder i sin marknadsföring har stor nytta av den grafiska manualen. Den hjälper producenten att göra rätt.

Team Heja fick nöjet att leverera en helt ny grafisk manual (och en hemsida) till Titan Konstruktion, som är ett byggföretag i Luleå som startade verksamhet 2016. Bilderna ovan och till höger visar konkret hur en grafisk profilmanual kan vara utformad.

En grafisk profilmanual kan också vara av enklare slag som i stort sett bara innehåller logotypen i olika varianter med färgkod.
Läs mer om det här >

Den bästa anledningen för att skaffa sig en grafisk manual är att undvika tidsödande och kostsamma missförstånd med producenter.

Din webbdesigner får klara instruktioner hur din hemsida ska utformas, vilka typsnitt som får användas. Tryckeriet som ska trycka din logotyp på nya företagsjackor får veta exakt vilken färg logotypen via en grafisk profilmanual. För där står klart och tydligt hur man får och ska arbeta med din logo, dina färger och typsnitt. Samtidigt som det ges exempel på hur det inte får se ut.

Grafisk profilmanual – Så här går det till:

Vi för ett samtal med dig för att få en bild av dina önskemål och hur du vill uppfattas. En logotyp ska ju kännas rätt i förhållande till den verksamhet man bedriver samt till vilken kundgrupp man riktar sig till.

Vi arbetar fram en skiss med förslag som vi visar dig för att kontrollera om vi är på rätt väg. Utifrån ditt svar jobbar vi vidare tills vi hittar rätt. När du är nöjd är Team Heja nöjd.

Då vi är överens så färdigställer vi originalfiler och tar fram en digital (PDF) grafisk manual till dig. Du får det hela levererat på USB-minne om du vill.

Team Heja hjälper dig att ta fram allt ditt grafiska material! Bekvämt, enkelt och med ett resultat som du blir nöjd med. Hur kan vi hjälpa dig?
heja@teamheja.se | 070-980 82 90