Profilprodukter

Profilprodukter, profilreklam eller helt enkelt reklamprylar som pennor, muggar, kepsar, luvor, väskor och jackor med mera är ett kraftfullt media att räkna med.

ProfilprodukterProfilprodukter har tagit en allt större plats i företagens marknadsföringsmix de senaste 30 åren. Det är inte så konstigt för med profilprodukter – som ofta är en nyttopryl – kommunicerar man till kunderna på flera nivåer.

Direktkommunikation till de som tar emot produkten som sådan, fortsatt kommunikation till mottagaren när hen använder produkten. Samtidigt kommunicerar och exponerar hen budskapet till andra.

Profilprodukter som gåvor

Vi människor har i alla tider givit varandra gåvor. Syftet är att etablera och stärka positiva relationer. För oftast är det en positiv upplevelse för såväl givare som mottagare när gåvor överlämnas. Därför är gåvor och presenter ett fenomen som världen över är en kraftig gest människor emellan.

Profilprodukter och ”giveaways” används som en marknadsföringskanal. Både som extern marknadsföring till marknad och kunder som intern marknadsföring till ägare och personal.

Ibland kan det bli fel när profilprodukter och gåvor överlämnas. För samtidigt som man överlämnar en gåva skickar man också en signal. Signaler tar fram känslor. ”Var vi inte värd mer?!” kan personalen tänka som fick varsin plastsmörkniv á 10 kr i julklapp när företagsledningen fick sig dyra märkesjackor för 1500 kr/st.

Kunden som fick en snygg rejäl ryggsäck eller sportbag á 250 kr i gåva i samband med en nybilsaffär kommer uppleva bilfirman mer positivt. Speciellt om kunden inte förväntat sig det. Sannolikheten att den kunden kommer tala väl om bilfirman och varumärket ökar markant.

Ofta underskattas en färdigtänkt strategi av att använda sig av profilprodukter/gåvor i sin marknadsföring. Därför är det ytterst viktigt att tänka till ordentligt före innan man överlämnar en gåva. Några frågor som man bör tänka igenom innan kan vara:
Vad är det för gåva och signal man vill skapa?
Vem/vilka är mottagarna?
Hur ska gåvan överlämnas och paketeras?
Var ska gåvan överlämnas och när?
Här kan du läsa mer om för- och nackdelar med profilreklam >

ReklampennorReklampennor – en oslagbar ”giveaway”

Ett av de mest effektiva sätten att sprida kännedom om ditt varumärke är faktiskt pennor med din logga och kontaktinformation tryckta på. En bra reklampenna byter ägare 5-6 gånger innan den är förbrukad och det till ett pris lägre än ett brevporto! Pennor passar mycket bra att gödsla marknaden med för nästan alla använder pennor, varje dag.

Profilkläder – allt från kepsar, luvor till t-shirts och jackor

Kläder har i alla tider och kommer fortsättningsvis ”tala” till omgivningens undermedvetna. ”Kläderna gör människan” är ingen slumpartad eller påhittad klyscha, tvärtom. Otaliga studier och forskning på området kan bekräfta det.

En studie som gjordes i Sverige för några år sedan visade klart hur omgivande människor vid ett ljusreglerat övergångsställe reagerade på begreppet klädkod. En man stod vid ett övergångsställe och väntade på grön gubbe tillsammans med andra okända människor. Helt plötsligt började mannen gå mot röd gubbe.

När mannen var klädd i vita löparskor, blåjeans, midjekort skinnjacka med uppfälld krage och med hoodtröjans huva över huvudet, följde bara någon enstaka person efter och gjorde likadant. När samma man var klädd i en påkostad kostym och portfölj följde nästan alla efter. Detta repeterades flera gånger, alltid med samma resultat.

Kläder kommunicerar. Kommunicera vilka ni är med hjälp av t-shirts, jackor, kepsar, luvor och så vidare som har er logga tryckta på sig blir det tydligt för alla. Säljer ni prispressade produkter och tjänster, visa det med klädkod. Säljer ni högkvalité, visa det också. Säljer ni något unikt, visa det med något unikt profilplagg, exempelvis specialdesignade kepsar

Profilprodukter, kepsar

Specialdesignade kepsar

Den eget designade kepsen blir helt enkelt unik när man kan leva ut designen mycket mer än kepsar av standardmodell. Man kan brodera på skärmen, på spännet baktill, sy egna etiketter och kombinera färger mm för att nämna några variationer.
Läs mer >

Beställ dina profilprodukter direkt av Team Heja Sverige AB.
heja@teamheja.se | Tel: 0705-480 285

Gilla och dela Team Heja på Facebook eller följ oss på Instagram